"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!"

Simbolul Credinţei şi al jertfei creştine!

Simbolul Credinţei şi al jertfei creştine!

Byzantine Choir Idimelon

luni, ianuarie 26, 2009

Despre cipurile biometrice

Cipurile biometrice sau numarul numelui fiarei 666. Dupa cum observam in cartea "Apocalipsa" scrisa de Sfantul Evanghelist Ioan cand a fost exilat pe insula Patmos, traim vremurile de pe urma. Cuvantul "apocalipsa" se traduce:"revelatie", de unde deducem ca nu este o carte de basme sau mituri, ci este o carte in care Dumnezeu a revelat cu adevarat cele ce vor urma, spre sfarsitul lumii acesteia. Noi, drept-credinciosii crestini ortodocsi numim aceste cipuri "numarul numelui fiarei", deoarece este insemnul lui ANTIHRIST. Aceasta este o afirmatie metaforizata a Sfantului Evanghelist Ioan. Insa, de ce noi astazi numim cipul acesta numarul fiarei? Este foarte simplu. Pentru ca asa il numesc cei care l-au conceput, prin faptul ca au numit acel calculator imens de la Bruxelles, inalt cat patru etaje si lat de aproximativ 15 metri:"FIARA". Cu ajutorul acestui computer, savantii sustin ca pot monitoriza tot ceea ce se petrece in orice parte a lumii primind informatiile de la cip. De ce sa refuzam implantul acestor cipuri?

1.Din punct de vedere religios, implantul cu acest cip biometric incalca cel mai important dar de la Dumnezeu, libertatea. Dumnezeu cand l-a creat pe om i-a daruit cel mai de pret dar, l-a facut liber. Atat de multa libertate i-a oferit Dumnezeu omului, incat avea voie sa manance fructul oricarui pom din Gradina Edenului, doar din pomul cunostintei binelui si raului l-a oprit sa manance, nu obligandu-l, ci avertizandu-l, sfatuindu-l si aratandu-i consecintele ce vor urma. Pana in ziua de astazi Dumnezeu respecta liberul arbitru al omului, pe care insa, unii oameni,"slujitori ai Satanei" ne rapesc libertatea pacalindu-ne sa acceptam aceste cipuri. De ce rapesc libertatea? Pentru ca nu ne mai lasa dreptul de libera exprimare si pentru faptul ca, implantandu-ne acest cip, vor avea toate datele personale ale noastre si vor sti orice detaliu din viata noastra: ce mancam, cat mancam, unde mergem, cat stam, ce cumparam si ce vindem etc. Astfel adeverindu-se ceea ce afirma Sfantul Ioan Evanghelistul in Apocalipsa la 13,17: "Ca nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numarul numelui fiarei"

2.Din punct de vedere medical, implantul cu cipul biometric este daunator, cauzand o boala grava numita, cancer. La inceput microcipurile au fost testate pe animale. Aceste cipuri implantate la animale au provocat cancer in aproximativ 10% din cazuri. Tesutul cancerigen a aparut intotdeauna in jurul cipului RFID. Cipurile RFID sunt sensibile la anumite tipuri de radiatii ori la contactul cu surse incarcate cu electricitate. Astfel, microundele le fac sa explodeze, in cazul implanturilor provocand dezastre biologice. Devine imposibila utilizarea lor la oameni sau animale care au acces in zone cu astfel de radiatii. Desi au fost sesizate aceste dezavantaje ale cipului, s-a continuat proiectul de implantare la oameni. Cipurile implantate nu au stabilitate in tesut, in urma miscarii organismului migreaza din locul unde au fost implantate si necesita interventii chirurgicale. De asemenea, ele ,in forma in care exista astazi, se pot sparge in interiorul tesutului si pot provoaca rani.

3.Din punct de vedere economic si financiar se doreste evitarea clonarii cardurilor de credit si stoparea absoluta a jafurilor electronice si a terorismului. Insa aceste cipuri sunt vulnerabile, neavand nici macar minimul de securitate, un scop major pentru care au fost concepute. Informatiile din memoria cipului pot fi citite de catre orice cititor, nu doar de catre cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricat de criptate ar parea, pot fi sparte intr-un timp extrem de scurt. conectarea acestor informatii cu anumite baze de date publicee din cateva tari poate oferi in cateva minute toate informatiile vitale despre persoana careia i se scaneaza (cu stiinta sau fara) un document personal prevazut cu un cip RFID. Din acest motiv cipurile sunt "contra indicate", pentru ca din acest moment, posesorul de carte de identitate sau pasaport sau carnet de conducere sau card de credit care contine cip devine cea mai usoara prada in fata oricui are un cititor de cipuri RFID si un calculator. Pretextul eliminarii terorismului pentru impunerea acestor cipuri este nimic altceva decat praf in ochi, orice terorist cu o minima dotare electronica putand dispune dupa bunul plac de informatiile obtinute atat de usor. Cu atat mai rau se intampla in cazul in care anumite state cauta sa-si impuna controlul total asupra cetatenilor lor. Se va sti in orice clipa unde suntem si incotro ne indreptam, ce am cumparat si in ce cantitate. Practic libertatea va deveni un mit, o frumoasa amintire de pe vremea parintilor nostri.

4.Din punct de vedre politic, cipurile sunt binevenite, impuse cetatenilor unor tari ca si Romania, prin legi. Oricarui guvern al oricarui stat ii convine sa implanteze cipuri biometrice, in valoare de mai putin de un euro-cent fiecare, in cetateni pentru a manipula mult mai usor populatia. Prin cele doua uniuni ale lumii, adica Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana se urmareste formarea, intemeierea unui guvern unic cu un conducator unic. Prin unirea celor doua organizatii de state rezulta "o singura turma cu un singur pastor", Antihrist. Ceea ce este foarte posibil, pentru ca exista limba internationala engleza, folosita de americani, care poate fi adoptata ca limba oficiala a "marelui stat". Am folosit expresia biblica "o turma si un pastor" pentru a arata ca Antihrist il imita pe Hristos. Insa Domnul nostru Iisus Hristos cand a folosit aceasta expresie nu s-a referit la uniunea intregii omeniri la nivel politic, ci uniunea oamenilor in credinta, toti crezand in Adevaratul si Unicul Dumnezeu, adica Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh. Daca Dumnezeu ne controleaza si ne cerceteaza inimile prin Sfanta Scriptura respectand liberul arbitru al omului lasandu-l sa aleaga intre El si Satan, Antihrist ne manipuleaza mintea cu ajutorul acestor cipuri rapind libertatea omului si dreptul la libera exprimare.

Unii oameni cred ca Antihrist este un monstru sau un demon, tin sa mentionez si sa corectez aceasta conceptie gresita. Antihrist este un om dornic de putere si care doreste sa acapareze tot Pamantul si Universul daca se poate. Faptele lui contravin legii divine, de aceea il numim astfel. Dimensiunea de astazi a acestor cipuri le face sa fie practic imposibil de detectat cu vreunul din simturile omenesti. Necesitatea hranei si a imbracamintei va face ca nimeni sa nu poata sta departe de sistemul electronic de control total.

Lucrare realizata de Radu Cornel Madalin-elev la seminarul teologic ortodox "Sfantul Gheorghe" Roman

Niciun comentariu: