"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!"

Simbolul Credinţei şi al jertfei creştine!

Simbolul Credinţei şi al jertfei creştine!

Byzantine Choir Idimelon

duminică, aprilie 05, 2009

Razvan Exarhu despre becurile “economice” si dictatura perversa a Europei

Razvan Exarhu despre becurile “economice” si dictatura perversa a Europei




Un excelent editorial semnat de Razvan Exarhu referitor la decizia aberanta (una din multe altele) a Comisiei Europene de scoatere din comert (interzicere, adica) a becurilor normale si inlocuirea lor cu becuri “economice”. Articolul este preluat, partial, din Evenimentul Zilei:
“Aş vrea să nu mă oblige o conspiraţie industrială să am lumină chioară şi rece în casă. […] Sanchi, e criză, deci îi convingem pe idioţi să cumpere becuri de 10-30 de ori mai scumpe, cu o lumină de 1.000.000 de ori mai depresivă şi le şi explicăm că au şansa de a economisi 13 euro, plus superoferta de a salva planeta. Iar dacă se întâmplă să nu-i convingem, avem şi varianta să-i forţăm.
În general, specia umană pare predispusă să preia cu bucurie microbii care o îmbolnăvesc la cap. Teoretic, din septembrie 2009, vor dispărea treptat din magazine becurile cu filament, numite cu incandescenţă, deşi în Europa bolnavă de nervi termenul-limită al acestei imbecilităţi este 2012. Noi, cultivatorii de gropi, suntem foarte trendy, în schimb. Chiar dacă riscăm să îmbolnăvim de tot moralul populaţiei, şi aşa suficient de scoasă din minţi […] Noi greşim, când vrem să aprindem lumina, de fapt. Ne scuzaţi. Comisia asta europeană o fi formată din nevăzători? Cu ce drept poate ea să transforme lumea într-o secţie de miliţie? Pentru că aşa va arăta lumina din casele noastre, în cazul în care toată această enormitate nu o fi o campanie subtilă de PR pentru redresarea vânzărilor de becuri. […] Doamne, cum au să pocească ăştia toată frumuseţea lumii cu fundamentalismul ăsta fals ecologist. Am căutat şi nişte păreri de la consumatori. Uite cum scriu utilizatorii pe site-ul Realitatea TV:
[…] Florin G - Marea majoritate a celor «economice» sunt economice şi la cantitatea de lumină furnizată. Mai precis sunt chioare. Şi deranjante la ochi, fiind «pâlpâitoare», ca ecranele TV, insesizabil direct, dar ia mişcă mâna cu degetele răsfirate în faţa unui bec din ăsta şi ai să vezi efectul stroboscopic”.
Obsesia pentru economisit este una care animalizează publicul cu puţin discernământ. Nici nu mai contează ce pierdem atunci când pare că şi câştigăm ceva ce nu ne face mai fericiţi. […] Măcar animalul de Ceauşescu stingea direct lumina, ca în orice dictatură cinstită. Cu europenii e puţin mai pervers. Hai că mă duc să-mi sting farurile de la maşină. Nici o masă fără peşte oceanic şi becuri economice! A, şi să nu uit: Huuooo!”






Razvan Exarhu, EVZ (editorialul integral, aici).

preluat de pe Razbointrucuvant

Niciun comentariu: