"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!"

Simbolul Credinţei şi al jertfei creştine!

Simbolul Credinţei şi al jertfei creştine!

Byzantine Choir Idimelon

vineri, martie 13, 2009

Inselarile veacului acestuia

Inselarile veacului acestuia
Astazi omul se afla in cautarea sensului vietii. Il preocupa mai mult ca oricand vesnicele intrebari existentiale: Cine sunt? De unde vin? Unde merg? Care este sensul vietii? Daca la aceste intrebari nu se dau raspunsurile corecte sau dupa masura asteptarilor omului, acesta se primejduieste sa-si indrepte cautarea pe un drum gresit si, astfel, accepta ofertele inselatoare ale ereziilor si ale sectelor.
Problema pastorala cu care ne confruntam in anii pe care ii parcurgem este infruntarea noii erezii de dimensiuni planetare care se numeste “Noua Era” sau , asa cum o numesc unii, “Noua Era a Varsatorurului”Mesajele referitoare la aceasta, cu care suntem bombardati in fiecare zi prin mijoloace de informare in masa (mass-media si internet), in linii generale, sunt urmatoarele:
--Vine o Noua Era. Binele si raul, Dumnezeu si Lucifer sunt doua puteri care se completeaza reciproc. Toti suntem purtatori de energie, avem puteri intuitive, extra-senzoriale, magice, supraomenesti si puteri ale mintii cu insusiri tamaduitoare. Reincarnarea este speranta omului contemporan si constituie dogma ascunsa a crestinismului. Vrajitorii sunt persone gresit intelese, dar de fapt, ei sunt cei care cunosc tainele naturii. Stelele descopera oamenilor dorintele lor ascunse, ii povatuiesc si ii ocrotesc pe oameni. Hristos nu a fost Dumnezeu si Om, ci unul dintre marii initiati, mentorul Erei Pestilor, care acum ia sfarsit. Au aceasta conceptie, deoarece se leaga de “descoperirile” astronomice, mai mult astrologice care arata ca de la crearea lumii vazute Pamantul a trecut prin mai multe ere din cauza ciclului galactic (in care fiecare era este o zodie) prin care trece tot sistemul nostru solar. Prima era fiind cea a gemenilor, aici new age-istii spun ca asa s-a scris cartea Facerea si ca protoparintii Adam si Eva reprezinta era gemenilor),cea a taurului fiind a doua (aici new-age-istii sustin ca de aceea este scris in Biblie ca evreii se inchinau unui idol care inchipuia un taur atunci cand a coborat Moise de pe muntele de unde primise Tablele Legii, pentru ca preinchipuia trecerea din gemeni in taur). Apoi a urmat era berbecului ( aici ei, incearca sa rastalmaceasca cuvintele proorocilor si a Mantuitorului prin care Sfanta Scriptura afirma ca Mesia este mielul lui Dumnezeu). Era pestilor incepe odata cu nasterea lui Iisus Hristos, de aceea ar fi facut Hristos atatea minuni in care a fost implicat pestele si a ales discipoli, unii dintre ei pescari, tocmai pentru a marca aceasta era care se pare ca se incheie acum, sustin acesti neo-eretici, urmand trecerea in Era Varsatorului care daca e sa fim putini ironici este cea a lui Antihrist Varsatorul de Sange. Sau mai sustin unii dintre ei ca: Hristos a fost un extrateresru care a venit sa propovaduiasca rascularea oamenilor curati, care inca nu s-a realizat, ci se va infaptui in curand. Nu exista un singur, unic adevar. Toate religiile sunt cai care duc la acelasi scop. Religiile sunt forme, iar Dumnezeu este esenta.
Dar sa vedem lucrurile pe rand.
Teoria Noii Ere se intemeiaza pe o conceptie veche intalnita in religiile necrestine. Potrivit ei, omenirea trece printr-o continua schimbare a diferitelor epoci, iar in acest drum al ei nu urmeaza o traiectorie orizontala.Intalnim aici conceptia ciclica asupra istoriei in contradictie cu cea liniara a crestinismului, care spune ca istoria are un inceput si un sfarsit, deci prin urmare si un scop.Termenul contemporan de “New Age” (Noua Era) este luat din astrologie asa cum am aratat mai sus. Astrologii sustin ca la fiecare aproximativ 2600 ani intram intr-o era noua.Dar noi stim ca indifferent de cum trece timpul si ce denumiri au presupusele ere “Iisus Hristos ieri si astazi si in veci este Acelasi” Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Evrei 13,8.Dar sa vedem care sunt cele mai importante simboluri pe care le foloseste Noua Era si care nu sunt niste simple embleme ale miscarii, ci simboluri cu continut ocult, purtatoare ale energiei duhurilor viclene.
Acestea sunt:
a) Arcada cereasca (culorile curcubeului) este simbolul cel mai folosit. Pe acesta il poate gasi oricine peste tot: pe cadouri, jucarii, pe haine. El insa, asa cum invata discipolii Noii Ere, simbolizeaza puntea dintre om si Marea Minte Universala, adica Marea Minte Luminata, adica Lucifer.
b) Numarul 666. Este numarul numelui lui Antihrist, despre care se vorbeste in Apocalipsa Sfantului Ioan Evanghelistul 13,18: ”Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” Alice Bailey (1880-1949) mama spirituala a Noii Ere, scrie ca numarul acesta are calitati sacre si ca trebuie folosit cat mai mult posibil, cu scopul de a veni cat mai repede Noua Era. Astfel se explica de ce aproape toate produsele din comert sunt marcate cu bar code system in care la inceput, la mijloc si la sfarsit se afla liniile care reprezinta cifra 6. Avem adica trei de 6 (666). Nu este vorba, prin urmare, despre o psihoza a noastra a crestinilor, sa vedem peste tot numarul 666, ci insisi adeptii Noii Ere dau numarului insemnatatea despre care am vorbit.
c) Yin si yang (simbolul taoismului), care inseamna ca binele si raul sunt doua puteri egale care se completeaza una pe cealalta.
d) Pentagrama, folosita de magia neagra.
e) Svastica (cunoscuta cruce franta). Crucea franta (indoita) inspre stanga se foloseste mai ales in ocultism. Crucea franta inspre dreapta a constituit emblema nazismului.
f) Fulgerul Simbolul lui Lucifer. Satanistii se mandresc cu spusa lui Hristos din Noul Testament: “Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer” (Luca 10,18)
g) Asa numita emblema a pacii. In realitate este o cruce rasturnata si rupta, circumscrisa intr-un cerc magic, asa cum intalnim si la papa.
h) Crucea egiptena sau profanata. Se foloseste mai ales in magie ca talisman.In cele din urma, ce este miscarea Noii Ere? Este o uriasa retea de organizatii din intreaga lume, avand o oarecare legatura intre ele, o “Conspiratie fina”, asa cum o numeste Maryllene Fergusson, una din “proorocitele” miscarii.
Noua Era este o sinteza de hinduism si budism, sub chipul modern al guruismului, desigur, care cuprinde si invataturi oculte antice. Este o sinteza intre gnosticism (potrivit cu Enciclopedia morala si religioasa, vol IV, p.592, el constituie o miscare religioasa polimorfa din perioada alexandrina, care a provenit din amestecul sincretist al unor elemente de diverse proveniente.), spiritism (credinta in posibilitatea comunicarii cu “lumea spiritelor” ) si invataturi mistice, care se transmit de catre fiinite demonice. De pilda, cele scrise de Alice Bailey, “proorocita” prin excelenta a miscarii, i-au fost dictate, asa cum spune ea insasi, de mentorul Tibetan, o fiinta fara trup omenesc (adica un diavol).
Alice Bailey, a fost al treilea presedinte a Societatii Teosofice si a murit in 1949. Tot ceea ce a scris ea costituie planul pe care vedem ca il respecta, aproape neschimbat, adeptii Noii Ere, incercand sa materializeze scopurile ei.Asadar, religiile orientale, sufismul (miscare spirituala musulmana cu nuante ascetice), teosofia, masoneria, neoidolatria, satanismul, vrajitoria, astrologia, spiritismul, parapsihologia, ufolatria, hipnotismul si calatoriile in vieti trecute, ocultismul, terapiile alternative, credinta in reincarnare sunt cele mai importante pietricele ale mozaicului Noii Ere.
Noua Era este expresia si promovarea unui vechi plan al societatilor secrete (teosofi, masoni, iluminati etc) spre o stapanire absoluta mondiala.Pe bancnota de un dolar american exista urmatoarea fraza in Latina: “Novus Ordo Seculorum”, adica Noua Ordine a Lucrurilor, deasupra careea este o piramida si ochiul magic. La baza piramidei sta scrisa, tot in Latina, data: 1776. Atunci germanul Weis Naupt, de origine ebraica, a fondat “Ordinul Iluminatilor”, dar in realitate al intunecatilor. Prin urmare, Noua Ordine a Lucrurilor, la care s-a referit si presedintele S.U.A.,George Bush, in timpul primului razboi din Golf (1991) si despre care atat de des am auzit vorbindu-se in ultimi ani, nu este deloc noua. Dimpotriva, este tot atat de veche ca si inspiratorul ei, satana, luceafarul cel cazut, tatal minciunii si al tuturor inselaciunilor Noii Ere.Ce cuprinde insa “planul” Noii Ere? Care sunt tintele ei? In primul rand cel mai important obiectiv al Noii Ere este o stapanire mondiala care va fi exprimata printr-un guvern mondial, o noua Ordine mondiala a lucrurilor si o religie mondiala.
Adeptii Noii Ere nu ascund ca exista un plan mare si divin, ca o ierarhie spirituala va duce omenirea la infaptuirea planului divin si ca in perioada actuala capul ierarhiei este Hristos, dar nu unica si irepetabila Persoana dumnezeiasca a Domnului nostru Iisus Hristos, ci acel “Hristos” pe care ei insisi il numesc Mentorul Universal si principalul Maitreya.Dar sa vedem ce spune importanta reprezentanta a Noii Ere, Vera Alder: “Exista intr-adevar, scrie ea, un plan si un scop in spatele intregii creatii ( prin termenul de creatie se refera doar la un inteles lumesc, de lucruri care exista prin sine). Unitatea universala este scopul catre care se indreapta evolutia. Planul universal cuprinde: un organism mondial…, o economie mondiala…,o religie mondiala…” (Vera Alder: When Humanity comes of age, 1974, p.90)
Totusi sa vedem cine sunt cei care lucreaza acum la intemeierea Noii Ere, care reprezinta de fapt Noua Ordine Mondiala si Noua Religie Mondiala. Cel mai mult s-au implicat masonii in acest proiect al Noii Ere.
Ce inseamna mason? Denumirea provine din franceza de la termenul “mason” care inseamna zidar. Fondatorul masoneriei a fost un zidar care construia si sculpta biserici si catedrale. Acesta din diferite motive, si-a adunat discipoli si a intemeiat aceasta miscare religioasa, oculta si satanica. Aceasta miscare s-a raspantit rapid in intrega lume.Masonii romani au jurat ca vor realiza Noua Ordine Mondiala. Trebuie stiut faptul ca in Guvernul Romaniei jumatate din politicieni sunt masoni. Avem mai jos inca o dovada ca masoneria romana este neconstitutionala si antinationala, ea aliniindu-se la cu totul alte interese decat cele ale Romaniei. In plus avem remarcabila dovada negru pe alb a recunoasterii de catre masoni a faptului ca ei se afla in spatele apelurilor la o Noua Ordine Mondiala, a actiunilor ce submineaza independenta si suveranitatea statelor nationale si urmaresc crearea unui guvren mondial. Trebuie sa-i dam dreptate inca o data lui Antonie Iorgovan cand spunea ca:”Francmasoneria este in afara Constitutiei, in afara spiritului democratic si in afara valorilor care inalta fiinta umana.”Iata un fragment din discursul masonului Constantin Iancu gradul 33, Suveran mare comandor al consiliului suprem al ritului scotian antic si acceptat in Romania, pe 30 mai 2003 la adunarea masonica internationala de la Casa Poporului cu ocazia celei de-a 10-a aniversare a francmasoneriei de rit scotian in Romania:“Iubirea trebuie sa functioneze si sa invinga. Cred ca acesta este mesajul nostru, cu atat mai mult cu cat suntem in pragul unificarii mondiale, si in plan profan, al unificarii mondiale, in pragul restaurarii si instalarii noii ordini a Templului lui Solomon ( Templul lui Solomon este sediul lui Antihrist, aici va fi “intronat” si de aici va conduce lumea conform profetiilor) . Pentru aceasta am jurat cu totii, aceasta este ravna noastra si in cadrul acesteea Romania, respectiv Masoneria Romana, are absolut toate datele si toate drepturile istorice, culturale, spirituale, de a face parte din minunatul lant universal al fratietatii, lantul universal in care toti suntem semeni. Masoneria trebuie sa fie ce a fost inainte, promotorul acestei unitati in plan mondial.” (textul a aparut in Revista Forum Masonic nr 16 anul 2003 A.L(anno lucis!) si este disponibil si pe internet insa doar in limba engleza la: http://www.masonicforum.ro/en/nr16/iancu.htmlAsa numita Noua Era a Varsatorului constituie problema pastorala a deceniului care tocmai se incheie.
Cele doua scopuri de baza ale Noii Ere, asa cum rezulta din scrierile celor mai importanti reprezentanti ai ei, precum si cele care se intampla in jurul nostru sunt:
1 Noua Ordine a Lucrurilor pe plan politico-economic care inseamna de fapt o forma de guvernamant unica si mondiala, insa pentru a reusi se folosesc de criza financiara mondiala declansata voit pentru a desfiinta banii lichizi si pentru ai introduce pe cei virtuali de pe card, atentatele teroriste premeditate de guvernati si nu de vreo grupara de teroristi-asasini, implantul cu cipurile biometrice pentru controlul total asupra populatiei cu pretextul unei eficiente securitati (in realitate este o desecurizare a fiecariu individ ). Toate acestea pentru a pregati forma de guvernamant unica si absoluta condusa de noul mesia sau avatar-ul Noii Ere, mai exact condusa de Antihrist.
2 O Noua Ordine a Lucrurilor pe plan religios. Exista un plan anume facut pentru instaurarea panreligiei. In stadiul final, planul va fi dus la indeplinire de mult asteptatul mesia al Noii Ere.Importanta reprezentanta a Noii Ere, Lola Davis, spune despre mesia sau hristosul Noii Ere ca “el este cel pe care il asteapta toate religiile si care este numit Maitreya si Bodhisattva de budisti, Krishna de hinduisti, Mesia de evrei, Hristos de crestini si Imam Mahdi de catre musulmani. Lola Davis fagaduieste ca aceasta va aduce noi descoperiri si va instaura Noua Religie Mondiala.” (Lola Davis, Toward a World Religion for the New Age, p, 76.).
Potrivit cu cele afirmate de Davis, pana la venirea marelui avatar pe pamant, fiecare om este dator sa contribuie la crearea unei noi societati mondiale, care va primi o Noua Religie Mondiala, intr-o Noua Era.Pentru ca panreligia sa reuseasca vor trebui convocate toate religiile. Dar cum se va face aceasta? Raspunsul ni-l ofera Robert Muller, fostul sub-secretar al O.N.U. si un important exponent al Noii Ere. El scrie in cartea sa Noua Geneza ca religile trebuie: sa accelereze ecumenismul si sa creeze fundatii religioase mondiale comune, care sa afle mijloace si oameni religiosi inspirati, capabili sa gaseasca solutii la problemele mondiale; sa inalte steagul O.N.U. in toate locurile de cult; sa se roage si sa organizeze rugaciuni comune mondiale…( Texe Marrs, noua Era si secretele ei intunecate, Edit. Bibis, p,38.)Lola Davis intreaba: “ Ce se va intampla cu marile grupari religioase de astazi? Si tot ea raspunde: Probabil ca religiile actuale vor continua sa functioneze la inceput ca si astazi… Insa, pe masura ce conceptiile Noii Religii Mondiale vor fi validate stiintific, vor deveni cunoscute si se vor raspandi, religiile de astazi vor face schimbari si se vor transforma in centre ale Noii Religii Mondiale.”Se pare totusi ca exista un anumit plan, caruia si serveste metodologia vicleana a dialogurilor interreligioase cu scopul unificarii bineinteles, si formarii Unicii Religii Mondiale. “Mama” spirituala a Noii Ere, Alice Bailey, cel de-al treilea Presedinte al Societatii Filosofice (moarta in 1949), se refer pe larg inca din 1947, in cartea sa “Problemele Omenirii”, la necesitatea colaborarii intre religii in vederea aparitiei Noii Religii Universale, pe care-potrivit lui Bailey-“nimic nu poate s-o preintampine” (Alice Bailey, Problemele Omenirii, p. 115).
Asa cum lesne poate intelege cineva, dialogurile interreligioase, asa cum sunt ele realizate, nu raspund unei cautari spontane a trupului Bisericii, unei iesiri pline de dragoste catre ceilalti, facuta pentru a da marturia lui Hristos, ci este vorba de o practica impusa din exterior si de sus. Faptul ca se depun eforturi pentru intrebuintarea religiilor in slujba altor teluri ( politice, geostrategice, ale Noii Ere) se vadeste mai cu seama dupa evenimentele care s-au petrecut in Statele Unite pe 11 septembrie 2001. In acest cadru, exista o stransa impletire si cu alte activitati paralele, cu alte organisme si foruri.In concluzie, am spune ca nu ne temem de dialogul cu cei de alta confesiune si de alta credinta, dar se cuvine sa respectam hotararile pe care le-au pus Sfintii Parintii ai Bisericii Ortotoxe prin Sinoadele Bisericii si prin scrierile lor. Daca Sfintii Parinti ar fi aplicat practica contemporana a dialogurilor interreligioase si hotararile prin care se incearca impacarea ambelor tabere (dreptatea lui Hristos si viclenia slujitorilor lui Satan), nu ar mai fi existat Ortodoxia, sau poate ar fi existat o forma erodata a acesteea, minimalizata, sistematizata. Problema ierarhilor si a membrilor Sinodului este ca nu au curajul sa marturiseasca adevarul lui Hristos, daca se continua asa, cu siguranta se va denatura credinta dreapta care a fost pastrata cu pretul vietii de martiri si de Sfintii Parinti.
Este nevoie sa pasim ( mai ales cei ce reprezinta Biserica Ortodoxa ) pe terenul tare al Predaniei Ortodoxe a Sfintilor Parinti si sa nu devenim unelte care slujesc in mod constient sau chiar fara voie unor scopuri rele.Acest teren tare a fost descris inca de acum doua mii de ani de catre ucenicul dragostei, Evanghelistul Ioan Teologul, in Urmatoarele cuvinte: “Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume. In aceasta sa cunoasteti duhul lui Dumnezeu: orice duh care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup este de la Dumnezeu. Si orice duh, care nu marturiseste pe iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, despre care ati auzit ca vine, si acum este chiar in lume” (Ioan 4,1-3).
Deci trebuie sa avem grija ca nu se stie cum putem cadea in inselare. Si mai mare pedeapsa primim de la Dumnezeu daca nu incercam sa oprim, sau macar sa ne ferim de invataturile propovaduite de acesti prooroci mincinosi prin mass-media si internet, pentru ca am fost averizati. Dumnezeu nu a vrut moartea pacatosului, de aceea a proorocit prin Vasele lui cele bineplacute, pline de har si Duh Sfant. Mai mare pedeapsa primim pentru ca am stiut si nu am facut.
Cine are urechi (duhovnicesti) de auzit sa auda, iar cine nu, macar sa ia aminte. Sa avem grija caci si cei chemati si alesi pot cadea in inselare.
Trebuie sa fim statornici in credinta noastra, pentru a nu-i da prilejul lui Antihrist sa vina si sa domneasca, pentru ca acesta cu viclenie va veni. Iar discipolii lui se lupta sa ii pregateasca domnia.
Lucrare realizata de Radu Cornel Madalin elev la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Gheorghe" Roman

Niciun comentariu: